KYK borcu olanlar dikkat! İşte yapılandırmanın ilk detayları

Hükümetin KYK borçlarına ilişkin düzenleme yapma çalışmaları başladı. Bu kapsamda faizlerin silinip yapılandırılması ve taksitlendirme imkanının getirilmesi gündeme geldi.

KYK borcu olanlar dikkat! İşte yapılandırmanın ilk detayları - Sayfa 1

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının yapılandırılmasına ilişkin çalışmayla devlet milyonlarca üniversite mezununa barış eli uzatacak.

110
KYK borcu olanlar dikkat! İşte yapılandırmanın ilk detayları - Sayfa 2

Bakan Albayrak, gençler için 2020 özelinde çalışma yaptıklarını söyledi. KYK borçlarına ilişkin yaklaşık 5 milyon üniversite mezununu ilgilendiren 6-7 milyarlık bir paket üzerinde çalışılıyor.

210
KYK borcu olanlar dikkat! İşte yapılandırmanın ilk detayları - Sayfa 3

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, 2020 itibarıyla yaşama geçirilecek paket kapsamında farklı formüller üzerinde çalışılıyor. Faizler nedeniyle anapara iki üç katına çıkarken, faizlerin yapılandırılması ya da silinmesi, taksit sayısının artırılması da seçenekler arasında yer alıyor.

310
KYK borcu olanlar dikkat! İşte yapılandırmanın ilk detayları - Sayfa 4

İŞ BULAMAYAN ERTELEYEBİLİR

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya'dan Trabzon'a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müjdeli haberi verdi.

410