Kuzey Yarımküre'de ölümcül soğuklar! 60 milyon insan çaresiz durumda...

Soğuk hava dalgası ABD ve Çin'de onlarca insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. ABD'nin doğu kıyısında yaklaşık 60 milyon insan tir tir titriyor, okyanus buz tuttu. Binlerce uçak seferi iptal, soğuk rekorları kırılıyor.<br />

Kuzey Yarımküre'de ölümcül soğuklar! 60 milyon insan çaresiz durumda... - Sayfa 1

Soğuk hava dalgası ABD ve Çin'de onlarca insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. ABD'nin doğu kıyısında yaklaşık 60 milyon insan tir tir titriyor, okyanus buz tuttu. Binlerce uçak seferi iptal, soğuk rekorları kırılıyor.

160
Kuzey Yarımküre'de ölümcül soğuklar! 60 milyon insan çaresiz durumda... - Sayfa 2

Türkiye bahar mevsimini aratmayan günler yaşasa da Kuzey Yarımküre'de birçok ülke yoğun kar yağışı ve ölümcül soğuklarla boğuşuyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, ABD'nin doğu kıyılarını etkisi altına alan soğuk hava dalgasının en az 17 insanın ölümüne yol açtığını bildiriyor.

260
Kuzey Yarımküre'de ölümcül soğuklar! 60 milyon insan çaresiz durumda... - Sayfa 3

Meteoroloji yetkilileri, bugün ve yarın ABD'nin birçok noktasında soğuk rekorları kırılabileceği uyarısını yapıyor. 'Bomb cyclone' veya 'Hava bombası' adı verilen kutup soğukları ABD ve Kanada'ya yoğun kar yağışı getirdi, yaklaşık 60 milyon insan çaresiz durumda.

360
Kuzey Yarımküre'de ölümcül soğuklar! 60 milyon insan çaresiz durumda... - Sayfa 4

New York'ta olağanüstü hal ilan edildi. Florida'ya 30 yıl sonra kar yağabilir.

Boston'da kar kalınlığı yarım metreyi bulmuş durumda, okyanus buz tuttu. Kentte 1921'den bu yana en soğuk günler yaşanabilir.

460