Kuzey cephesi birleşti, sıra batıda!

Bugün Afrin'in kuzeyindeki pek çok nokta alınarak, Azez-Cerablus hattında kuzey cephesi birleştirildi.<br /> <br /> TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Mervane ve Heygece köylerini terörden arındırdı.

Kuzey cephesi birleşti, sıra batıda! - Sayfa 1

Bugün Afrin'in kuzeyindeki pek çok nokta alınarak, Azez-Cerablus hattında kuzey cephesi birleştirildi.

TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Mervane ve Heygece köylerini terörden arındırdı.

110
Kuzey cephesi birleşti, sıra batıda! - Sayfa 2

Bülbül’ün batısındaki Hayyam ve doğusundaki Zeytinak köylerinin PKK’dan temizlendiği bildirildi. Aynı bölgedeki Çarkanlı, Arpaviran, Surain köylerinin de alınmasıyla birlikte kuzey cephesi birleştirildi. Artık Bülbül-Cerablus hattının Türkiye sınırında terörist unsurların kontrol ettiği önemli bir bölge kalmadı. Fırat Nehri'nden Şenkil'e kadar olan bölge, TSK ve ÖSO'nun kontrolünde.

210
Kuzey cephesi birleşti, sıra batıda! - Sayfa 3

Suriye’nin Afrin kırsalındaki PKK/PYD terör örgütünün kontrolündeki Atme ile Kefercenni köyleri Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından çembere alınmaya başlandı.

Zeytin Dalı Hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin kırsalında devam ederken, Kilis’in karşısında bulunan Azez-Afrin arasındaki stratejik açıdan önemli olan Atme ile Kefercenni köyleri çembere alınmaya başlandı.

310
Kuzey cephesi birleşti, sıra batıda! - Sayfa 4

Terör örgütü PYD tarafından tünellerin eşliliği hendeklerin kazıldığı köylerin çevresinde Mehmetçik ile ÖSO’nun hazırlıkları son aşamaya geldi. Sözde terör örgütünün flamalarının bulunduğu Atme ile Kefercenni köyünün yakınlarına ÖSO güçleri mevzilenmeye başladı. Bu iki köyün PKK/PYD’den alınması halinde Afrin ilçe merkezine bir adım daha yaklaşılmış olacak.

Özel birliklerden bin kişilik sevkiyat

Gaziantep'in İslahiye ilçesine komando ve piyadelerin de yer aldığı yaklaşık bin kişilik askeri personel sevkiyatı yapıldı. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla havalimanına getirilen birlikler, otobüslerle Suriye sınırındaki askeri üsse getirildi.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde vatandaşlar tarafından Türk bayrakları ve zeytin dalları ile karşılanan otobüslerdeki askerlerin, ihtiyaca göre Afrin'e ve sınır hattına görevlendirileceği öğrenildi.

410