Küresel anksiyete salgını kapıda

Bilim insanları, Britanya'da normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte sosyalleşmeye dönen insanlarda kompulsif hijyen alışkanlıkları gelişebileceğini, Koronavirüs anksiyetesinin bir süre daha kalabileceği konusunda uyardı.

Küresel anksiyete salgını kapıda - Sayfa 1

The Guardian'da yer alan habere göre, London South Bank Üniveritesi'nden Marcantonio Spada ve Kingston Üniversitesi'nden Ana Nikčević'in geçen yıl ortaya çıkardığı "Covid anksiyetesi sendromu"nun insanlara Koronavirüs'e karşı çeşitli davranışlara neden olduğu belirtildi. 

Küresel anksiyete salgını kapıda - Sayfa 2

Söz konusu sendromun belirtileri arasında takıntılı bir şekilde Covid semptomlarını kontrol etmek, halka açık alanlara gitmemek, takıntılı temizlik gibi davranışlar yer alıyor. 

Küresel anksiyete salgını kapıda - Sayfa 3

Araştırmacılar, Covid-19 salgını kontrol altına alınsa da toplu taşımayı kullanmamak, eve deterjan sürmek gibi davranışların "kolay kolay ortadan kalkmayacağını" düşündü. 

Küresel anksiyete salgını kapıda - Sayfa 4

Spada "Korku normaldir. Korkmalıyız çünkü virüs tehlikeli. Ancak virüse karşı psikopatolojik bir yanıt geliştirmenin göstergesi, korkuyu içinize kitleyip aşırı güvenli şekillerde davranmanız. Yeniden etkileşime girmekten kaçınacak, aylarca virüsten korkacak büyük bir grup insan olacağını düşünüyorum" dedi.