için kaldı

Muaz Kalaycı'nın 'Hasbihâl'i raflardaki yerini aldı

Gazeteci ve yazar Muaz Kalaycı'nın "Hasbihal" kitabı çıktı. Cengiz Aytmatov ve Farid Farjad gibi dünyaca ünlü edebiyatçı ve sanatçıların söyleşilerinin de yer aldığı "Hasbihal" mesleğe yeni başlayanlar için rehber olacak.

F5HABER F5HABER
Muaz Kalaycı'nın 'Hasbihâl'i raflardaki yerini aldı

Kitapta birbirinden önemli isimlerin merak edilen sorulara verdiği cevaplar yer alıyor. Cengiz Aytmatov, Farid Farjad, Murat Göğebakan, Ediz Hun, Çelik Erişçi, Zeki Alasya, Murat Kekilli, Erhan Güleryüz, Ali Müfit Fürtuna, Neslihan, Ceyhun Yılmaz, İsmail YK, Etyen Mahçupyan, Baha, Yücel Arzen ve Berdihan Gökçe'nin söyleşilerinin yer aldığı kitap, İletişim Fakültesi öğrencileri için bir kılavuz niteliğinde.

Kitabın yazarı Muaz Kalaycı röportajlarını yaparken mikrofununu herkes için açık tuttuğunu, bu özgürlüğün kendi sorularına da yansıdığını belirtiyor.

Bugün aramızda olmayan isimlerin söyleşilerinin de kitapta yer aldığını belirten Kalaycı, soruların ve verilen cevapların hâlâ güncelliğini koruyor olduğuna dikkatleri çekiyor. Kalaycı bunu sırrını, doğru insanlara, doğru soruların sorulmasıyla açıklıyor.

Efe Akademi Yayınları tarafından yayınlanan kitabın ön sözünü, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Belkıs Ulusoy Nalcıoğlu yazdı.


SONRAKİ HABER