Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere etkinlik

Milli Eğitim Bakanlığı, varlıkları ile sadece öğrencilerinin değil, bir milletin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimiz için bu yıl bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl 81 ilimizden başkent Ankara'ya gelen öğretmenlerimizle birlikte festival havasında kutlanıyor.

F5HABER F5HABER
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere etkinlik

Değişimin ve gelişimin anahtarı öğretmenlerimizi onurlandırmak, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere öğretmenlerimize duyduğumuz sonsuz saygı ve sevgiyi bir kez daha gösterebilmek amacıyla planlanan etkinlikler çerçevesinde, sergilerden konserlere, halk oyunları gösterilerinden müze ziyaretlerine geniş bir yelpaze sunuluyor.

Etkinlikler 19 Kasım Pazartesi günü ‘Öğretmen' konulu fotoğraf sergisiyle başladı.

2023 Eğitim Vizyonu'nun temel unsuru öğretmenlerimizle ilgili etkinlikler dizisi kapsamında Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan başkanlığında Anadolu Ateşi'nin gösterisinin yanı sıra, Zara, Seher Dilovan, Buray, Erol Parlak ve Ankara Çok Sesli Müzik korosu, öğretmenlerimiz için geniş katılımlı birer konser verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere etkinlik - Resim : 1

Milli eğitim Bakanlığı bu yıl eğitim idealine sımsıkı bağlılıkları ile bu ideal uğruna şehit olan öğretmenlerimizi temsilen yine bir dizi etkinliğe yer veriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın arkadaşlarının kurduğu müzik grubu hafta boyunca şehit öğretmenin anısına dinletiler sunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şehit öğretmenlerin aileleriyle yemekte bir araya gelecek. İllerde şehit öğretmenlerin kabri de ziyaret edilecek.

Hafta kapsamında mesleğinde fark yaratan öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kabul edilmesi de planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl belirgin fark yaratacak etkinlikleri, öğretmenin toplumdaki değerini anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrenci öğretmen ilişkisini güçlendirmek, emekli olanları hatırlamak, kaybettiklerimizi anmak, yeni öğretmenlere meslek bilincini aşılamak amacıyla önümüzdeki yıllarda tüm illerimize yaymayı amaçlıyor.

SONRAKİ HABER