Küçükçekmece’de ‘koku’ isyanı!

Küçükçekmece'de bulunan katı atık toplama merkezinden yayılan koku nedeniyle çevre sakinleri pencerelerini açamaz duruma geldi, müşteri kaybına uğradıklarını belirten esnaf da tepki gösterdi.

Küçükçekmece’de ‘koku’ isyanı! - Sayfa 1

Küçükçekmece, Atakent Mahallesi Menekşe Parkı civarında oturanlar ve esnaf, Kurban Bayramı’nda başlayan kötü kokudan rahatsız durumda. Her gün yüzlerce kişinin uğradığı parka ve çevresindeki sokaklara yayılan koku vatandaşları ve esnafı isyan ettirdi.

112
Küçükçekmece’de ‘koku’ isyanı! - Sayfa 2

Vatandaşlar kokunun parkın hemen yakınında bulunan belediyeye ait atık toplama merkezinde kurban atıklarının bekletilmesinden kaynaklandığını öne sürdü.

212
Küçükçekmece’de ‘koku’ isyanı! - Sayfa 3

Yürüyüş yolundan burnunu kapatarak geçen Mevlüt Turan, “Millet çok rahatsız hepimiz çok rahatsızız bu kokudan dolayı. Kurban kesimi oldu, orada da çöp atıkları var, atıyorlar, oradan kokuyor. Bayramdan önce buralar dolup taşıyordu. Şimdi kimse yok kokudan dolayı” dedi. Köpeğiyle beraber yürüyüş yapan İranlı Behreng Goderzi ise “Bugün daha fazla koku var. Bayramdan itibaren koku çok fazla oldu. Evlere kadar geliyor. Pencereyi açmak zorundayız ama koku var” diye konuştu. Üç çocuğuyla parka çıkan Saniye Bezirgan da, “Çocuklarla sürekli çıkıyoruz. ama koku bizi tedirgin ediyor. Hastalık olabilir. Koku evin içine kadar geliyor. Birçok insan şikayet ediyor bundan. Dışarıdan geliyor, bayram sürecinde daha sık oldu. Herkes kurban kesildi ondan sanıyor” dedi.

312
Küçükçekmece’de ‘koku’ isyanı! - Sayfa 4

Bu sene çok rahatsız edici bir kokuyla karşılaştıklarını belirten Aydan Emsa ise “Balkon açamayacak duruma geldik. En büyük keyfimiz balkonda kahvaltı yapmak, ama kahvaltımızı yapamadan içeri girdik. Buna bir çözüm olursa çok sevineceğiz” dedi. 

412