Kuaförde sosyal mesafeye paravanlı önlem

Kütahya’da, erkek kuaförü olan İbrahim Dostça, normalleşme süreciyle birlikte yeniden hizmet vermeye başladığı iş yerine gelen müşterilerin ateşlerini ölçüp, eldiven ve galoş ile içeriye alırken, koltuk arasındaki sosyal mesafe dikkat edilmesi için de şeffaf paravanlar kullanmaya başladı.

Kuaförde sosyal mesafeye paravanlı önlem - Sayfa 1

Kütahya’da faaliyet gösteren erkek kuaförü işletmecisi İbrahim Dostça, geçen 11 Mayıs’taki normalleşme süreciyle birlikte 50 günlük aranın ardından yeniden iş yerini açarak hizmete başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok malzemeyi tek kullanımlık hale getiren Dostça, gelen müşterilerinin ateşlerini ölçüp, galoş ve eldiven taktırarak içeri alıyor. 

112
Kuaförde sosyal mesafeye paravanlı önlem - Sayfa 2

Müşteri koltukları arasına şeffaf paravanlar yerleştirerek, koronavirüsle mücadelede sosyal mesafe kuralına da çok dikkat ettiklerini ifade eden İbrahim Dostça, “Uzun bir aranın ardından yeniden iş yerlerimizi açtık. 

212
Kuaförde sosyal mesafeye paravanlı önlem - Sayfa 3

Yetkililerin belirlediği kurallar doğrultusunda biz de tedbirlerimizi aldık, biraz da biz üzerine kattık. İş yerimize randevu alarak gelen müşterilerimizi girişte hazırladığımız bankoda karşılayarak önce ateş ölçerle ateşlerini ölçüyoruz. Daha sonra ellerini dezenfekte ederek, eldiven ve galoş giymelerini rica ediyoruz. 

312
Kuaförde sosyal mesafeye paravanlı önlem - Sayfa 4

Her müşteri arasında bir koltuk boşluk bırakıyoruz. Ve her koltuk arasına da şeffaf plastik malzemeden paravanlar koyarak, aradaki temasın önüne geçmiş oluyoruz” dedi.

412