Kritik karar masada! İşte normalleşme planı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 17 Mayıs'ta toplanacak kabine toplantısının ardından kontrollü normalleşme için alınan kararlar açıklanacak. İşte tam kapanma sonrasına ilişkin kulislerde konuşulanlar...

Kritik karar masada! İşte normalleşme planı... - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs akşamı kabineyi toplayacak ve kademeli normalleşme kararlarını duyuracak. Kabine toplantısı yaklaşırken kademeli normalleşme ile ilgili öneriler de yavaş yavaş dillendirilmeye başlandı. Sabah gazetesinin haberine göre, normalleşmede kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılsa da "tam açılma" olarak adlandırılabilecek asıl hedef temmuz ayı olacak. 

114
Kritik karar masada! İşte normalleşme planı... - Sayfa 2

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Normalleşmeyi açıklayacağız" açıklamasının ardından son olarak Sağlık Bakanı Koca da konuştu ve "Büyük kısmını evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz" dedi. 

214
Kritik karar masada! İşte normalleşme planı... - Sayfa 3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ramazan Bayramı dolayısıyla bir videolu mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını belirten Koca, şu ifadeleri kaydetti:

314
Kritik karar masada! İşte normalleşme planı... - Sayfa 4

Aziz vatandaşlarımız, manevi atmosferi ile bizi saran Ramazan ayının sonuna geldik. Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz.

414