Kripto paralarda düşüş, dolarda yükseliş sürecek mi?

Fed’in faiz artırım hamlesi ve bilanço daraltmaya gideceğini açıklamasıyla birlikte kripto para birimleri düşüşe geçmiş Euro karşısında 2017’den bu yana en yüksek seviyesine çıkan dolar içeride 15.50 TL sınırına yaklaşmıştı. Şimdi herkes bundan sonra ne olacağının hesabını yapıyor.

Kripto paralarda düşüş, dolarda yükseliş sürecek mi? - Sayfa 1

Piyasalar geride bıraktığımız hafta yine oldukça hareketliydi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım sürecine başlaması, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, dünyada artan enflasyon oranları zaten son dönemde risk iştahını iyice azaltmıştı.

115
Kripto paralarda düşüş, dolarda yükseliş sürecek mi? - Sayfa 2

Çarşamba günü ABD'de açıklanan enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde gelmesi piyasaların üzerindeki kara bulutları daha da kararttı.

 

215
Kripto paralarda düşüş, dolarda yükseliş sürecek mi? - Sayfa 3

Küresel borsaların tamamı haftayı satış baskısı altında geçirdi. New York'ta teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Naqdaq'ta haftalık kayıp yüzde 8'e dayanırken yılbaşından bu yana yaşanan gerileme yüzde 25'i aştı. 

315
Kripto paralarda düşüş, dolarda yükseliş sürecek mi? - Sayfa 4

Yılbaşından bu yana yurtdışı borsalardan pozitif yönde ayrışan Borsa İstanbul da bu sürece daha fazla kayıtsız kalamadı ve haftayı yüzde 2 civarı kayıpla kapattı.

415