Kripto krizi büyüyor! Binance'dan Luna ve TerraUSD kararı!

Kripto paralarda kasımdan bu yana devam eden ve Luna'nın yüzde 99 düşüşü ile zirve yapan kriz, bazı para birimlerinin işleme kapanması ile devam ediyor. Luna'nın yüzde 99 değer kaybederek tüm piyasayı beraberinde sürüklemesinin ardından dün de bazı borsalar bu para birimini işlem listesinden çıkardı. Bitcoin ise 24 saat içinde yüzde 10 değer kazanarak 30 bin dolar seviyesinden işlem gördü. Bir önceki gün 27 bin dolar seviyesine inerek on aylık süredeki en dip seviyesine düşmüştü.

Kripto krizi büyüyor! Binance'dan Luna ve TerraUSD kararı! - Sayfa 1

Dünyanın en büyük kripto para borsalarında Binance, sektördeki en büyük çöküşlerden birinin ardından platformunda Terraform Labs'ın Terra (Luna) ve TerraUSD (UST) tokenlerinin ticaretini durdurma kararı aldı.

Kripto krizi büyüyor! Binance'dan Luna ve TerraUSD kararı! - Sayfa 2

Binance'ten yapılan açıklamada "12/05/2022 günü saat 04.30 (TSİ) ile 12/05/2022 günü saat 09.10 (TSİ) arasında Terra (LUNA) ağındaki çekim işlemleri, bekleyen çekim işlemlerinin yüksek hacminden dolayı geçici olarak askıya alınmıştır" denildi. WazirX ve CoinDCX de Luna'yı platformdan çıkardı. Binance de ayrıca üç farklı stablecoin projesini de işleme kapattı.

Kripto krizi büyüyor! Binance'dan Luna ve TerraUSD kararı! - Sayfa 3

1.700 TL'DEN 39 KURUŞA...

Türkiye'de Luna işlemi yapılabilen BTC Türk örneğinde ise nisan ayının başında 1.700 TL olan para biriminin değeri 39 kuruşa kadar indi.

Kripto krizi büyüyor! Binance'dan Luna ve TerraUSD kararı! - Sayfa 4

Türkiye'deki borsaların bir ya da birden fazla kripto parayı çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlik kazanmadı. Delist edilen yani işlemi askıya alınan kripto paralar, işlem gördüğü başka bir platforma ya da cüzdanlara transfer edilebiliyor. Uzun bir dönem belirli fiyat altında kalan, rüştünü ispat edemeyen ya da hacmi istikrarlı şekilde düşen varlıklar delist edilebiliyor.