Kredi kartında yeni dönem! Resmen değişti

Kredi kartı borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni karar resmen uygulanmaya başladı. BDDK kredi kartı ödemeleri ile ilgili yeni bir karara imza attı. Kararın detayları açıklandı. Asgari ödeme tutarı değiştirildi. Milyonlarca tüketiciyi etkileyen değişiklik sonrası bankalara yapılacak ödeme miktarı da arttı. Asgari ödeme tutarı yukarı çekildi. Kredi kartları ile ilgili yeni kararda 'limit' detayı dikkat çekiyor. Aylık ödeme miktarı arttı. Peki bu artıştan kimler etkilenecek?

Kredi kartında yeni dönem! Resmen değişti - Sayfa 1

Kredi kartı kullanımındaki artış pandemi sürecinde hız kazandı. Vatandaşlara kısa vadede ekonomik çözüm sunan kartlar, koronavirüs salgınında artan internet alışverişleri için de avantaj sağladı. Kredi kartı başvuruları bu süreçte artarken, aynı dönemde kart borcunu ödeme güçlüğü çekenlerin sayısı da arttı.
 

121
Kredi kartında yeni dönem! Resmen değişti - Sayfa 2

Taksit imkanı ile yüksek fiyatlı ürünleri küçük parçalar halinde ödeme imkanı sağlayan kredi kartları, bankalar tarafından sunulan ödül ve indirim fırsatları ile daha da cazip hale geliyor. Ancak kart ekstrelerinin tamamının ödenmemesi durumunda tüketiciler için kullanılan kart harcamalarına faiz yükü de ekleniyor.
 
 

221
Kredi kartında yeni dönem! Resmen değişti - Sayfa 3

Banka müşterilerini çoğunluğu asgari ödeme tutarının ödenmesinin yeterli olduğunu düşünüyor. Fakat asgari ödeme yapılması, ödenmeyen tutarın bir sonraki ekstreye faiz ile birlikte yansımasına neden oluyor. Sürekli olarak asgari ödeme tutarını ödeyen vatandaşların ise kredi kartı borcundan kurtulması söz konusu olmuyor. 
 

321
Kredi kartında yeni dönem! Resmen değişti - Sayfa 4

BDDK tarafından kredi kartları ile ilgili yeni bir karara imza atıldı. Kredi kartlarında asgari ödeme tutarı artırıldı. Artık kredi kartı borcunun yüzde 40'ı asgari ödeme bedeli olarak ekstrelere yansıyacak.
 

421