Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mucizevi gece

Pandemi nedeniyle yarı yarıya azalan kalp ve akciğer nakillerinde yılın ilk nakilleri Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı anda yapıldı.

Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mucizevi gece - Sayfa 1

Yeni yılın ilk kalp ve akciğer nakli haberi İstanbul’dan geldi. 23 Ocak Cumartesi günü trafik kazası sonucu 11 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki bir gencin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlamaya karar verdi. 

113
Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mucizevi gece - Sayfa 2

Yaşamını yitiren gencin organlarıyla 7 kişi yeni hayatına kavuştu. Organları bağışlanan gencin kalp ve akciğeri, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 43 yaşındaki kronik amfizem hastası Erhan Yardımcı ile 28 yaşındaki kalp yetmezliği hastası Mehmet Arslan’a hayat verdi. 

213
Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mucizevi gece - Sayfa 3

Nakil ameliyatlarını gerçekleştiren ekipten Başhekim Prof. Dr. Kaan Kırali ile hastanenin Akciğer Nakli ve Göğüs Cerrahisi Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Erdal Taşçı, aynı gün bir de aort yırtılması ile gelen acil bir vakayı daha hayata döndürdüklerini anlatarak, o olağanüstü gecenin tüm detaylarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.  

313
Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mucizevi gece - Sayfa 4

YENİ AKCİĞERLERİYLE İLK NEFESİ, OĞLUNA DOĞUMGÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Doç. Dr. Erdal Taşçı, o cumartesi gününün heyecanlı başladığını söyleyerek “Ülkemizde de organ nakilleri tüm dünyada olduğu gibi pandemiden olumsuz etkilendi. Çünkü geçtiğimiz yıl yoğun bakımlarda ağırlıklı olarak Kovid hastalarıyla uğraşıldı. Dolayısıyla beyin ölümü ile sunulan organ sayısında 2020 içerisinde yüzde 50-60'a yakın bir azalma oldu. 

413