Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Tutluoğlu’ndan maske uyarısı

20 günü yoğun bakımda olmak üzere, 30 günlük corona virürü mücadelesini kazanan Akademik Solunum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, maske kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Tutluoğlu, corona virüsünün yüzde 80 burundan bulaştığını belirterek, maskeyi doğru kullanmanın hayati bir önem taşıdığını vurguladı.

Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Tutluoğlu’ndan maske uyarısı - Sayfa 1

Corona virüsü önlemleri nedeniyle İstanbul’da maske takmak açık alanlarda da zorunlu. Ancak birçok vatandaş bu kurala uymuyor. Çoğunluğun maskeyi doğru  taktığı görülüyor ama hala maskesiz gezenler, maskesini çenesine indirenler, cebine koyunlar var. Maskeli halde merdiven çıkanlar, yürüyenler sıcağın da etkisiyle nefes nefese kalıyor.

111
Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Tutluoğlu’ndan maske uyarısı - Sayfa 2

“KİMİN HASTA OLDUĞUNU BİLMEDİĞİMİZ İÇİN MASKE TAKMAK VE BU ŞEKİLDE KORUNMAK GEREKİYOR”

Maske kullanma şekli ve maskenin yarattığı nefes darlığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, “Maskeyi niye takıyoruz? Maskeyi aslında eğer bizde bir enfeksiyon varsa, her şeyden önce karşımızdaki insana bulaştırmamak için takıyoruz. En önemli takma nedenimiz bu.

211
Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Tutluoğlu’ndan maske uyarısı - Sayfa 3

Kimde enfeksiyon olduğu da şu dönemde belli değil. Hiçbir belirti vermeyen ama belki de akciğerlerinde zatürresi olan, bu şekilde de aramızda dolaşan binlerce kişi var. Kimin hasta olduğunu bilmediğimiz için maske takılmak ve bu şekilde korunmak gerekiyor.

311
Koronavirüsü yenen Prof. Dr. Tutluoğlu’ndan maske uyarısı - Sayfa 4

İkinci işlevi de kendimizi korumak. Birisiyle yüz yüze konuşurken onun çıkardığı tükürükle bize bulaşması söz konusu. Bu gerçekten koruyucu olarak en önemli araç” dedi.

411