Koronavirüsü atlatanlarda yeni tehlike: 2 binden fazla hasta takibe alındı

Eskişehir Şehir Hastanesi Covid Sonrası İzlem Merkezi'nde, koronavirüs atlatan hastalar kontrolden geçirildi. Hastalığı atlattıktan sonra solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı ve unutkanlık gibi rahatsızlıklarının devam ettiği tespit edilirken, ikinci kontrollerde ise göz ve ciltte döküntüler ile kaşıntı rahatsızlığı yaşadıkları belirlendi.

Koronavirüsü atlatanlarda yeni tehlike: 2 binden fazla hasta takibe alındı - Sayfa 1

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde, koronavirüsü atlatan kişilerin uzun dönem takiplerinin yapıldığı Kovid Sonrası İzlem Merkezi'nde, 5 ayda 2 bin 100'e yakın hasta kontrolden geçirildi.

111
Koronavirüsü atlatanlarda yeni tehlike: 2 binden fazla hasta takibe alındı - Sayfa 2

Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de gelen koronavirüsü yenmiş kişilerde hala solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı, halsizlik, yorgunluk, uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlık şikayetlerinin devam ettiği belirlendi.

211
Koronavirüsü atlatanlarda yeni tehlike: 2 binden fazla hasta takibe alındı - Sayfa 3

İkinci kez kontrole gelenlerde yapılan incelemelerde ise koronavirüsü atlatanların göz ve ciltte döküntüler ile kaşıntı rahatsızlığı yaşadıkları tespit edildi.

311
Koronavirüsü atlatanlarda yeni tehlike: 2 binden fazla hasta takibe alındı - Sayfa 4

‘Atipik göz ve cilt bozukluklarına rastlıyoruz'
Hastane Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, Kovid Sonrası İzlem Merkezi’nde son 5 aylık gözlemler sonucu hala 10 hastadan 1'inde ciddi solunum sıkıntısı, nefes darlığı ve egzersiz intoleransına (kas yorgunluğu) rastlandığını anlattı:

411