Koronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı 1800'ü aştı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip corona virüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 340 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 700'ü geçerken, 99 binden fazla kişide iyileşti. DSÖ'nün üst düzey ismi Mike Ryan, aşının en az bir yıla kadar bulunacağını söyledi.

Koronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı 1800'ü aştı! - Sayfa 1

Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. En fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da corona virüsten ölenlerin sayısı 5 bin 476'ya, vaka sayısı ise 59 bin 138'e yükseldi. Bu arada ABD, İran ve İspanya'da hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e ulaştı. İran'da vaka sayısı 21 bini geçerken, bin 685 kişi hayatını kaybetti. İspanya'da da 394 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise bin 720'ye ulaştı.

Koronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı 1800'ü aştı! - Sayfa 2

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Corona virüs (Covid-19) bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 340 binii geçti. Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 14 bin 700'ü geçti.

YUNANİSTAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Yunanistan'da corona virüs salgını nedeniyle bu sabah 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iş ya da başka nedenlerden zorunlu olarak evden çıkma durumunda olan kişilerin önceden gideceği yeri bildiren bir form doldurarak yetkililerden izin alması ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurması gerektiğini açıkladı.

Yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını belirten Miçotakis, komşu ülke İtalya’da yaşananların Yunanistan’da yaşanmaması için bu önlemleri almak zorunda kaldığını söyledi.

Yunanistan'da 624 vaka görülürken, 15 kişi hayatını kaybetti. 

Koronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı 1800'ü aştı! - Sayfa 3

İTALYA'DA 24 SAATTE 651 CAN KAYBI
İtalya'da yeni tip corona virüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5 bin 476'ya yükseldi.

Toplam vaka sayısı ise 59 bin 138'e ulaştı.

SURİYE’DE İLK KORONA VAKASI
Korona virüs dünya çapında yayılmaya devam ederken, Suriye’de ilk vakanın tespit edildiği bildirildi. Suriye Sağlık Bakanı Nizar Yazıcı, ülke dışından gelen bir vatandaşın tıbbı testlerin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Suriyeli Bakan, ülkede ilk vaka kaydedilmesinin ardından gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Koronavirüste son durum: İran'da ölü sayısı 1800'ü aştı! - Sayfa 4

ABD'DE 400 KİŞİ ÖLDÜ
ABD'de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. Ülkedeki virüs rakamlarını takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre vaka sayısı 38 bin 757'ye, ölü sayısı 400'e ulaştı.

ABD corona virüs vaka sayısı bakımından Çin, İtalya ve İspanya'nın ardından 4. sırada yer alıyor.

DSÖ'DEN AŞI AÇIKLAMASI
Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı çalışmalarıyla ilgili açıklama geldi. BBC'ye konuşan Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Genel Müdürü Mike Ryan, aşının en az bir yıla kadar bulunacağını söyledi. Ryan, virüsün orta yaşlılara da ciddi zarar verdiği uyarısı yaptı.