Koronavirüste semptomlar değişti! Bu belirtilere dikkat!

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs (Kovid-19) son dönemde varyantları ile gündemde. "Zoe Covid Belirtileri" adlı araştırmayı yürüten Profesör Tim Spector, varyantların ve aşının uygulanmasının ardından koronavirüs semptomları değiştiği duyurdu. İşte İngiliz profesöre göre, dikkat edilmesi gereken yeni semptomlar...

Koronavirüste semptomlar değişti! Bu belirtilere dikkat! - Sayfa 1

Yaklaşık 2 yıl önce Çin'in Wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyanın neredeyse her yerine yayılan Koronavirüse (Kovid-19) on milyonlarca kişiye bulaştı. Salgın nedeniyle 5 milyona yakın kişi hayatını kaybetti.
 208 milyon kişi ise virüsü yendi. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Koronavirüste semptomlar değişti! Bu belirtilere dikkat! - Sayfa 2

Dünya genelinde 5 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı. Tabiri caizse bu adımlar ile uzun bir sürenin ardından tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık.
 Uzmanlar aşılama çalışmaları ile milyonlarca hayatın kurtarıldığının altını çiziyor. Ancak çift aşı olunduğunda dahi Kovid-19'un Delta varyantına yakalanmak mümkün.

Koronavirüste semptomlar değişti! Bu belirtilere dikkat! - Sayfa 3

SEMPTOMLAR DEĞİŞTİ 
Bu duruma dikkat çeken "Zoe Covid Belirtileri" adlı araştırmayı yürüten Profesör Tim Spector, canlı yayın konuğu olduğu bir televizyon programında varyantların ve aşının uygulanmasının ardından koronavirüs semptomları değiştiğin altını çizdi. İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı belirti listesi hakkında konuşan İngiliz profesör 'Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, şu anda ilk beş semptomun hükümetin bahsettiğinden çok farklı olduğu' dedi.

Koronavirüste semptomlar değişti! Bu belirtilere dikkat! - Sayfa 4

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın en yaygın KOvid-19 belirtileri listesinde ilk sıradalar yüksek ateş, devamlı öksürük ve tat & koku kaybı yer alıyor. İngiliz profesöre göre bu semptomlar artık çok nadir görülüyor.
BU BELİRTİLERE DİKKAT 
'Gerçekle yüzleşmemiz gerekiyor... Kovid'li çoğu insan soğuk algınlığı benzeri semptomlar gösteriyor' diyen Spector, bu belirtileri gösteren herkesin koronavirüs olma riskine sahip olduğunun altını çizdi.