Koronavirüse karşı bağışıklık 8 aya yakın sürüyor

ABD’de yapılan araştırma, koronavirüs hastalığına geçiren ve iyileşen hastaların vücutlarında 8 aya kadar virüse karşı bağışıklık olduğunu tespit etti. Araştırmaya göre, koronavirüse karşı bağışıklık, kişileri 10 yıla kadar ağır enfeksiyonlardan koruyabilir.

Koronavirüse karşı bağışıklık 8 aya yakın sürüyor - Sayfa 1

Azalan antikor seviyelerine ilişkin raporlar, koronavirüse karşı bağışıklığın birkaç ay içinde kaybolabileceği ve tekrar yakalanılabileceği endişesi yaratmıştı.

Koronavirüse karşı bağışıklık 8 aya yakın sürüyor - Sayfa 2

Ancak ABD'de La Jolla İmmünoloji Enstitüsü’nde yapılan yeni bir çalışmaya göre, koronavirüse yakalandıktan sekiz ay sonra, virüsle savaşmak için yeterli bağışıklık hücresi olduğu ortaya çıktı.

Koronavirüse karşı bağışıklık 8 aya yakın sürüyor - Sayfa 3

New York Times'a konuşan La Jolla İmmünoloji Enstitüsü'nden virolog Shane Crotty, "Bu bağışıklık hücresi miktarı, insanların ağır hastalığa yakalanmasını on yıla kadar önleyecektir" dedi.
 
 

Koronavirüse karşı bağışıklık 8 aya yakın sürüyor - Sayfa 4

Araştırma için Covid-19 geçirmiş 19-81 yaş arası 185 kişi ile bir çalışma gerçekleştirildi. Araştırmada hastaların çoğunun hastaneye yatmayı gerektirmeyen hafif semptomları vardı. 185 kişiden düzenli kan örneği alındı ve incelendi.