Koronavirüs sonrası yüz binlerce kişiye iş fırsatı! 150 bin kişiye ek istihdam!

Türkiye dijitalleşmede istihdama yönelmiş durumda. Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları danışmanlık şirketlerinden DataExpert'in Genel Müdürü Hasan Altunkaya'ya göre, dijital dönüşüm önümüzdeki yıllarda tüm firmalar için kilit rol oynayacak.

Koronavirüs sonrası yüz binlerce kişiye iş fırsatı! 150 bin kişiye ek istihdam! - Sayfa 1

 2021 yılında veri tabanı uzmanı, iş analisti, bilgi teknolojileri güvenliği, yazılım mühendisi/uzmanı, e-ticaret uzmanı, veri ve bilgi yönetimi, iş zekası uzmanı, IT işe alım uzmanı, Linux system administrator ve dijital pazarlama gibi alanlarda 150 bin yeni istihdam sağlanacak.

110
Koronavirüs sonrası yüz binlerce kişiye iş fırsatı! 150 bin kişiye ek istihdam! - Sayfa 2

Türkiye istihdamda rotayı dijital enstrümanlara kırmış durumda. 1 milyon yazılımcı projesi ile daha da öne çıkan bu alanda ciddi bir potansiyel var ve uzmanlara göre dijital istihdam ordusu güçlü olan ülkeler küresel rekabette de öne çıkacak.

210
Koronavirüs sonrası yüz binlerce kişiye iş fırsatı! 150 bin kişiye ek istihdam! - Sayfa 3

Türkiye'nin önde gelen insan kaynakları danışmanlık şirketlerinden DataExpert'in Genel Müdürü Hasan Altunkaya'ya göre, dijital dönüşüm önümüzdeki yıllarda tüm firmalar için kilit rol oynayacak.

310
Koronavirüs sonrası yüz binlerce kişiye iş fırsatı! 150 bin kişiye ek istihdam! - Sayfa 4

Djitalleşme süreci, sektördeki firmaların gerek piyasadaki rekabet koşullarına ayak uydurmasında, gerek bu tip krizlerle baş etmesinde çok önemli rol oynuyor.

410