Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik uygulaması yapılacağını açıkladı

Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik - Sayfa 1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs testi pozitif olan ve karantina kalması gerekenler için yeni bir uygulamayı hayata geçirecekerini belirtti. 

110
Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik - Sayfa 2

 Sağlık Bakanı ile konuşan HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, "Kesinlikle bileklik uygulaması yapılacak. Ancak bunun için iki farklı model var ve bunun hangisinde karar kılmaları gerektiği konusunu tartışıyor. İlki pozitif olan ve evinde karantinada kalması gereken her kişiye bileklik takılması ve olması gereken yerden ayrıldığında merkezdeki alarmın çalması…

210
Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik - Sayfa 3

İkinci model yine aynı mantıkla çalışıyor, ancak eve bir cihaz konuluyor, kişiyi bu cihaz takibe alıyor." ifadesini kullandı. 

310
Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik - Sayfa 4

Sarıkaya, "Daha bu kutudan belirlenen sınırlar aşıldığında cihaz alarmını çalarak uyarı veriyor, daha uzağa gittiğinde ise merkezdeki alarmı çalıştırıyor.Ayrıca bu kutu yerinden hareket ettirildiğinde de merkezi uyararak kişinin yerinden kıpırdatmasının önüne geçiyor. Bakan Koca hangisinin daha faydalı olduğunu tespit ettiklerinde hazır olan uygulamanın kullanılmaya başlanacağını da açıkladı." bilgisini aktardı. 

410