Koronavirüs aşısı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye BM'den davet

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'yi 3-4 Aralık'ta BM'de yapılacak Covid-19 Zirvesi'ne davet etti.

Koronavirüs aşısı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye BM'den davet - Sayfa 1

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Twitter hesabından, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucularından Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci ile video konferans yoluyla görüştüğü ve tüm dünyaya umut veren başarıları için kendilerini 'içten tebrik ettiği' açıklamasında bulundu.

112
Koronavirüs aşısı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye BM'den davet - Sayfa 2

Volkan Bozkır, "3-4 Aralık’ta başkanlık edeceğim BM Genel Kurulu Kovid Özel Oturumuna konuşmacı olarak davetimi kabul ettiler" ifadesini kullandı.

212
Koronavirüs aşısı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye BM'den davet - Sayfa 3

BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğu açıklanmıştı.

312
Koronavirüs aşısı geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye BM'den davet - Sayfa 4

Dünyayı kurtaran çift olan adlandırılan Özlem Türeci ve Uğur ile ilgili ayrıntıları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

412