Koronavirüs aşıları hastaneye yatışı ne kadar düşürdü?

Koronavirüs aşıları ile ilgili ilk kez gerçek kişiler üzerinde uygulanan resmi sonuçlar yayınlandı. Birleşik Krallık'tan gelen verilere göre, İskoçya nüfusunun tamamını kapsayan sonuçlarda, aşılama hastaneye yatışları yüzde 85-94 arasında azalttı

Koronavirüs aşıları hastaneye yatışı ne kadar düşürdü? - Sayfa 1

Aşılamaya 8 Aralık’ta başlayan Birleşik Krallık’tan, aşıların deneyler dışındaki ilk insan denemeleri sonuçları geldi.  İskoçya nüfusunun tamamı üzerinde yapılan çalışmaya göre, hem Biontech-Pfizer Covid-19 aşısının hem de Oxford-AstraZeneca aşısının tek dozunun virüs nedeniyle hastaneye yatışları yüzde 85 ila yüzde 94 arasında azalttığı açıklandı.

110
Koronavirüs aşıları hastaneye yatışı ne kadar düşürdü? - Sayfa 2

‘BU KESİN SONUÇLAR ÇOK CESARET VERİCİ’

Bugüne kadar deneysel çalışmalar sonucu verilen Covid-19 aşı etkinlikleriyle ilgili ilk resmi rakamlar olarak dikkat çeken verilerle ilgili çalışmayı yöneten Edinburgh Üniversitesi Usher Enstitüsü'nde profesör olan Aziz Sheikh, "Bu kesin sonuçlar çok cesaret verici ve bize gelecek için iyimser olmamız için harika nedenler verdi" dedi.

210
Koronavirüs aşıları hastaneye yatışı ne kadar düşürdü? - Sayfa 3

İSKOÇYA’NIN TAMAMI İNCELENDİ

“Aşılar ile ilgili çok umutluyum. Artık aşılamanın Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışlara karşı koruma sağladığına dair ulusal kanıtımız var" şeklinde konuşan Sheikh, 8 Aralık ve 15 Şubat arasında toplanan verilerde 5,4 milyon nüfuslu İskoçya’da 1,14 milyon kişiye aşı uygulandığını bu rakamın nüfusun yüzde 21’i olduğunu belirtti.

310
Koronavirüs aşıları hastaneye yatışı ne kadar düşürdü? - Sayfa 4

DÖRT HAFTA İÇERİSİNDE ORTALAMA YÜZDE 84 DÜŞÜYOR

5.4 milyon kişinin sağlık kayıtlarını analiziyle elde edilen verilerde, aşıyı olanların hastaneye kaldırılma olasılığının, olmayanlara göre önemli ölçüde daha az olduğu belirtilirken aşının genel korumasına bakıldığında, Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışların aşı olduktan dört hafta içerisinde yüzde 84 düştüğü belirtildi.

410