Corona virüsü Yunanistan'a sıçradı!

Yeni tip corona virüsü salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre dünya genelinde 81 bini aşkın kişi yakalanmış durumda. Ölü sayısı da 2 bin 769'a yükseldi. Virüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı ise 42'yi geçti. Corona virüsü Türkiye'nin koşusu Yunanistan'da ilk kez görüldü. İran'da ise ölü sayısı 19'a yükseldi. Böylelikle, Corona virüsü Irak ile birlikte şu anda Türkiye'nin üç sınır komşusunda görüldü.

Corona virüsü Yunanistan'a sıçradı! - Sayfa 1

Çin'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 717'ye çıktı. Dünya genelinde toplam ölü sayısı ise 2 bin 766, hasta sayısı ise 81 bin 2 oldu. 

42’inin üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüsü nedeniyle dünyada 2769 kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı 80 bini aştı. 

149
Corona virüsü Yunanistan'a sıçradı! - Sayfa 2

YUNANİSTAN'DA İLK VAKA
Corona virüsünün uğradığı son ülke Türkiye'nin batıdaki sınır komşusu Yunanistan oldu. Yunanistan Sğlık Bakanlığı ülkede bir kişide corona virüs vakası görüldüğünü duyurdu.

VİRÜS YENİ BİR KITAYA YAYILDI
Latin Amerika ülkesi Brezilya'da bir kişide corona virüsü vakasının görüldüğü açıklandı.Brezi,lya Hükümeti, Sao Paulo'daki hastanede İtalya'dan gelen 61 yaşındaki bir kişide corona virüsünün saptandığı aktarıldı. 

249
Corona virüsü Yunanistan'a sıçradı! - Sayfa 3

İLK AŞI TEST EDİLMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI
Diğer taraftan, Moderna isimli bir ilaç firması bir kutu corona virüsü aşısının ABD hükümetine araştırmacılar tarafından denemesi için gönderdiğini bildirdi. ABD’de şu ana kadar enfekte olmuş 57 kişi tespit edildi.

İnsanları ve çok çeşitli hayvan türlerini enfekte edebilen RNA virüslerinden biri olan yeni tip corona virüsü (COVID-19)’un genom dizilimi 3 ay önce keşfedilmişti. Açıklamanın ardından biyoteknoloji şirketinin hisseleri yükselirken, gönderilen aşı kitiinin ABD Ulusal Alerji ve Salgın Hastalıklar Departmanı araştırmacıları tarafından kademeli olarak test edileceği belirtildi. 

349
Corona virüsü Yunanistan'a sıçradı! - Sayfa 4

Aşı, virüsün yüzeyindeki proteini, insan hücrelerini istila etmesine ve enfekte etmesine izin vermeyecek şekilde hedeflemek için tasarlandığı açıklandı.

"18 AYI BULABİLİR"
Daily Mail gazetesine açıklamA yapan bir yetkili, aşının çok hızlı bir şekilde geliştirildiğini, insan kullanımı için güvenli olmasına rağmen, ilk enjeksiyonun yapılabilmesinin 18 ayı bulubileceğini aktardı.

ABD hükümeti daha önce yaptığı açıklamada, virüsle mücadele etmek için 2.5 milyar dolarlık bütçe ayırma kararı aldığını bildrmiş ,bu bütçenin 1 milyar doları hastalığa karşı bir aşı geliştirilmesinde kullanılacağını açıklamıştı.

42’inin üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüsü nedeniyle dünyada 2766 kişi yaşamını yitirdi, vaka sayısı 80 bini aştı. ABD’de ise şu ana kadar enfekte olmuş 57 kişi tespit edildi. 

449