Korona virüse yenilen doktorun eşi, son konuşmalarını anlattı

Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli'nin eşi Pınar Çevli yaşadıkları süreci ilk kez anlattı. Eşinin vefatından yarım saat önce konuştuklarını anlatan Pınar Çevli, 'virüsün şakası yok' diyerek uyarıda bulundu.

Korona virüse yenilen doktorun eşi, son konuşmalarını anlattı - Sayfa 1

Corona virüssalgının Wuhan’da başladığı günden itibaren Twitter hesabı üzerinden binlerce takipçisini uyarmaya başlayan genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli, evde kalmaya ve maske kullanımına dikkat çekmişti. Daha salgın Türkiye’ye gelmeden maske, mesafe ve hijyen gibi kişisel önlemlerin sıkılaştırılması gerektiğinden bahseden Çevli'nin salgın önce ailesiyle evde kalmaya, gerekmedikçe sosyal alanlarda bulunmamaya dikkat ettiği ifade edildi.

115
Korona virüse yenilen doktorun eşi, son konuşmalarını anlattı - Sayfa 2

10 yıl önce büyük bir aşkla evlendiği eşi Pınar Çevliyaşadıklarını anlatırken eşinin 'Bu virüs beni bulursa indirir' dediğini söyledi. Dr. Çevli'nin, hem kalp damarlarında stent vardı hem de akciğerlerinde alerjik bir rahatsızlık taşıyordu. Genel cerrahi ve anatomi uzmanlığı bulunan, tıp ile elektroniği birleştirdiği icatlarıyla dikkat çeken ve 33 yıldan fazla askeri hekim olarak çalışıp helikopterde bile kurşun çıkarma ameliyatı yapan Opr. Dr. Çevli, Mayıs ayı başlarında corona virüs nedeniyle rahatsızlandı.

215
Korona virüse yenilen doktorun eşi, son konuşmalarını anlattı - Sayfa 3

Hastanedeki 20 günlük yaşam mücadelesinin neredeyse her anında insanları uyarmak için kendini çektiği videolarla çağrı yaptı. “Gereksiz yere dışarı çıkmayın, maskesiz dolaşmayın, burası sandığınız gibi değil. Bu virüse kendinizi öldürtmeyin” diye vatandaşlara adeta yalvaran talihsiz doktor, ne yazık ki 27 Mayıs’ta yaşamını yitirdi. Geriye, ölümünden yarım saat önce eşi Pınar Çevli ile yaptığı görüntülü görüşmedeki o son bakışı kaldı. Pınar Çevli, o fotoğrafın ardındaki hikayeyi Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı. 

 
 
 

315
Korona virüse yenilen doktorun eşi, son konuşmalarını anlattı - Sayfa 4

"Tesadüfen tanıştık"
2012 yılında tiroit şikayetiyle doktor ararken, tesadüfen gittiği Dr. Salih Cenap Çevliile tanışmalarının aslında muayene sırasında gerçekleştiğini anlatan Pınar Çevli, “Tiroit şikayetim için gitmiştim. İğne biyopsisi yaptı. Sonuçlar çıkana dek muayene ve tetkikler için birkaç kez doktor-hasta olarak görüştük sadece. Daha sonra tedavim bitti. 

415