Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti: Bu yaz düğün rekoru var

Düğünler için verilen izin uzun süredir planlarını erteleyen binlerce çifti harekete geçirdi. Düğün mekânları günde 2 etkinlik için anlaşma yaparken, e-ticarette mobilya ve beyaz eşya alışverişleri yüzde 30 arttı.

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti: Bu yaz düğün rekoru var - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde uygulanan kısıtlamalarda yapılamayan düğünler evlilik hazırlığında olan çiftlerin tüm işlemlerini askıya almasına neden olmuştu. Bu süreçte düğün salonları, züccaciyeler, gelinlikçiler, mobilyacılar ve beyaz eşyacılar gibi çok sayıda sektör de zor günler geçirdi.

112
Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti: Bu yaz düğün rekoru var - Sayfa 2

Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre 1 Haziran itibarıyla bu alandaki kısıtlamaların azaltılması ise çok sayıda sektörde büyük bir harekete neden oldu. Sektör temsilcileri geçen yıl yapılamayan 250 bin düğünle beraber bu yaz 750 bin düğünün gerçekleşeceğini, çok sayıda düğün mekânında yer kalmadığını ve bir günde 2-3 düğün organizasyonunun yapılacağını söyledi.

212
Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti: Bu yaz düğün rekoru var - Sayfa 3

Satışlarda büyük artış
Yasakların kalkmasıyla geçen hafta belediyelerin nikâh salonlarında oluşan evlilik sıraları kendisini e-ticaret ve mağazalarda da gösterdi. E-ticarette küçük ev aletleri ve mobilya satışlarında yüzde 30 artış yaşandı. AVM’lerin cumartesi günleri açılması ile birlikte uzun süredir satış yapamayan züccaciyeciler de çeyiz seti satışlarının katlandığını söyledi.

312
Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti: Bu yaz düğün rekoru var - Sayfa 4

Kuaförlerden çiçekçilere kadar çok sayıda dükkânın haftasonu hareketliliğinin pandemi öncesine yaklaştığını belirten sektör temsilcileri kasım ayına kadar düğünlerin büyük bir ekonomik hareketlilik yaratacağını ancak pandemi öncesine göre düğün yapmanın maliyetinin yüzde 30-40 arttığını belirtiyor.

412