Kısa çalışmada yeni dönem! Hizmet sektöründe çalışanlar dikkat!

KoOronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işletmenin faaliyetinin sınırlandırılması, bir kısmının da kapanmasıyla birlikte hizmetler sektöründe çalışanlar için yeniden kısa çalışma ve ücretsiz izin dönemi başladı. Yeniden yapılacak kısa çalışma başvurularında kriter ise haziran ayı.

Kısa çalışmada yeni dönem! Hizmet sektöründe çalışanlar dikkat! - Sayfa 1

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işletmenin faaliyetinin sınırlandırılması, bir kısmının da kapanmasıyla birlikte hizmetler sektöründe çalışanlar için yeniden kısa çalışma ve ücretsiz izin dönemi başladı. 

 

 

113
Kısa çalışmada yeni dönem! Hizmet sektöründe çalışanlar dikkat! - Sayfa 2

Koronavirüs nedeniyle restoran ve kafeler başta olmak üzere birçok işletmenin faaliyetinin sınırlandırılması, bir kısmının da kapanmasıyla birlikte, hizmetler sektöründe çalışanlar için yeniden kısa çalışma ve ücretsiz izin dönemi başladı. Kısa çalışmadan daha önce çıkan çalışanlar tekrar bu uygulama kapsamına girebilecek.

 
 
 

213
Kısa çalışmada yeni dönem! Hizmet sektöründe çalışanlar dikkat! - Sayfa 3

1 milyonun altına inmişti
İşten çıkarma yasağı halen yürürlükte olduğu için, işyerinin kapanması, işin sona ermesi, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması halleri dışında sözleşme feshi yapılamıyor. Bunun yerine, işverenler çalışanları için ücretsiz izin veya kısa çalışma ödeneğini kullanabiliyor.

313
Kısa çalışmada yeni dönem! Hizmet sektöründe çalışanlar dikkat! - Sayfa 4

Ücretsiz izne gönderilen çalışanlar için de, işsizlik sigortası fonundan aylık brüt bin 177 TL net bin 1168 TL ödeniyor. 

413