Kısa çalışma ödeneği bitti bundan sonra ne olacak?

Kısa çalışma desteği 31 Mart itibariyle son buldu. İşverenler, normal çalışmaya dönüp normalleşme desteğinden yararlanabilir. Ya da çalışanlarını ücretsiz izne çıkarabilir ve ücretsiz izne çıkan çalışanlar 17 Mayıs tarihine kadar aylık 1.341 liralık nakdi ücret desteğinden yararlanabilir. Öte yandan uygulamaya girecek bir başka destek daha var. Kredi Garanti Fonu kefaletiyle, 100 bin liralık krediye erişim imkânı sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Kısa çalışma ödeneği bitti bundan sonra ne olacak? - Sayfa 1

Corona virüs vakalarının Türkiye’de görülmesiyle birlikte çalışma hayatında hızlı bir şekilde uygulanmaya konulan ikinci politika bileşeni fesih yasağı ve yasağa bağlı olarak getirilen nakdi ücret desteği oldu.

116
Kısa çalışma ödeneği bitti bundan sonra ne olacak? - Sayfa 2

Geçen yıl 25 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlayan kısa çalışma ödeneği desteği kapsamında bir yılda destekten yararlanan kişi sayısı 3 milyon 756 bin, bunlara yapılan ödeme ise 27 milyar 666 milyon liraya ulaştı.

216
Kısa çalışma ödeneği bitti bundan sonra ne olacak? - Sayfa 3

Salgının başladığı 2020’nin mart ayında kısa çalışma ödeneğinin şartları kolaylaştırılarak, tüm işverenlere, çalışanları için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma imkanı sağlandı.
 
 

316
Kısa çalışma ödeneği bitti bundan sonra ne olacak? - Sayfa 4

Bir senedir de kısa çalışma ödeneği uygulaması devam ediyor ve bu süre içinde 3.7 milyondan fazla çalışana, 27.7 milyar lira ödendi. Kısa çalışma ödeneği dün, 31 Mart tarihi itibariyle son buldu.

Peki şimdi ne olacak? Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısı...

416