Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem

Yeni nesil kimlik ve ehliyet kartlarına ilgi giderek artıyor. "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasından bugüne kadar 800 bin vatandaş yararlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtılan uygulamaya en yüksek talep ise 117 bin 898 kişi ile İstanbul’dan geldi. Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenlerin ne yapması gerekiyor. Detaylar haberimizde…

Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtılmasının ardından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasına vatandaşlardan yoğun ilgi.

112
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem - Sayfa 2

Yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartına ücretsiz entegre edildiği uygulamadan bugüne kadar 800 bin kişi yararlandı.

212
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem - Sayfa 3

EN FAZLA TALEP İSTANBUL'DAN

Vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamaya en yüksek talep 117 bin 898 kişi ile İstanbul'dan geldi.

312
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem - Sayfa 4

İstanbul'u Ankara, Antalya ve İzmir takip etti. Kullanılmaya başlanmasının üzerinden 3 ay geçmesine karşın 18-25 yaş grubundaki 111 bin 737 genç uygulamadan faydalandı.

412