Kim ne zaman aşı olacak! Aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak?

Dünyanın koronavirüsle mücadelesi sürüyor. Türkiye de salgınla baş edebilmek için 11 Aralık'tan sonra ilk önce sağlık çalışanları olmak üzere aşılama safhasına geçiyor. Peki aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? Aşılar değerlendirilirken hangi kriterlere bakılıyor? Türkiye'ye gelecek aşının güvenilirliği nasıl test edilecek? Aşı gelince hemen yapılacak mı?

Kim ne zaman aşı olacak! Aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’nin aşı stratejisini anlattı...

116
Kim ne zaman aşı olacak! Aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? - Sayfa 2

Türkiye'de planlama yapılırken ilk grupta sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri kişiler; önce kronik hastalığı olanlar, sonra diğer 65 yaş üzeri kişiler ve kalabalık içerisinde bulunan huzurevi, bakımevi gibi yerlerdeki kişiler ile engelli bireylerin aşılanması söz konusu olacak.
 

216
Kim ne zaman aşı olacak! Aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? - Sayfa 3

POLİS, ASKER, ÖĞRETMENLER
Sonra toplumda hizmet önceliği olan kişiler; polisler, askerler, öğretmenler, adliye çalışanları, cezaevlerinde çalışanlara aşı yapılabilir.

316
Kim ne zaman aşı olacak! Aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? - Sayfa 4

HİZMET SEKTÖRÜNDEKİLER
Hürriyet'te yer alan habere göre hizmetin sürdürülmesi yönünden öncelikli olan gruplar yani belediye çalışanları, doğal gaz, elektrik, telefon, internet hizmetleri gibi gruplar bir sonraki grup. Daha sonra peyderpey diğer gruplara doğru gidecek.

416