Keşif faaliyetindeki 2 DAEŞ'li yakalandı

Ankara'da keşif ve istihbarat faaliyetlerinde bulunan yabancı uyruklu 2 DEAŞ'lı, Emniyet ve MİT'in ortak operasyonuyla yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan teröristlerden birinin cep telefonundan koordinat belirleme, paylaşma ve üç boyutlu konum paylaşma özelliğine sahip program kılavuzunun silindiği tespit edildi.

Keşif faaliyetindeki 2 DAEŞ'li yakalandı - Sayfa 1

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Başkanlığının koordinesinde düzenlenen operasyonda, DEAŞ bünyesinde çatışma bölgelerindeyken aktif silahlı faaliyet gösterdikleri ve Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları tespit edilen şüphelilerin saklandıkları evlerde arama yapıldı.
 

Keşif faaliyetindeki 2 DAEŞ'li yakalandı - Sayfa 2

Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda A.E.E ve H.E.E gözaltına alındı.
 

Keşif faaliyetindeki 2 DAEŞ'li yakalandı - Sayfa 3

Viyana'daki DEAŞ saldırısına ilişkin görüntüler ortaya çıktı

Dijital materyallerde yapılan incelemede 2 Kasım'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da 4 kişinin hayatını kaybettiği DEAŞ'ın terör saldırısına ait görüntüler ortaya çıktı.

Keşif faaliyetindeki 2 DAEŞ'li yakalandı - Sayfa 4

Uzman ekipler, şüphelilerden A.E.E'nin cep telefonunda da koordinat belirleme, üç boyutlu haritayla konum paylaşma özelliğine sahip bir programın kullanma kılavuzunun silinmiş olduğunu belirledi.