Kekiğin faydaları nelerdir?

Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’nın ılıman bölgelerine özgü olan kekik, Antik Yunan zamanlarından beri şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Dünyada ve Türkiye'de mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biri olan kekik, sağlığımız için gerekli olan temel mineraller ve vitaminler ile doludur. Bu özelliğiklerinden dolayı sağlık için sayısız faydası bulunur. Kekiğin faydalarından bazılarını yazımızda bulabilirsiniz. İşte kekiğin faydaları...

Kekiğin faydaları nelerdir? - Sayfa 1

Kekik, vücudun genel gelişimi ve sağlığı için gerekli olan bitki besinleri, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir bitkidir.

117
Kekiğin faydaları nelerdir? - Sayfa 2

Kekik, anti-fungal ve antiseptik özelliklere sahip olan çok önemli bir esansiyel yağ olan timol içerir. Kekik ayrıca zeaksantin, lutein, apigenin, naringenin, luteolin ve tiroksin gibi fenolik antioksidanlar içerir.

217
Kekiğin faydaları nelerdir? - Sayfa 3

Kekik yaprakları potasyum, kalsiyum, demir, manganez, selenyum ve magnezyum açısından zengindir (hepsi normal vücut fonksiyonları için gereklidir) Kekik ayrıca özellikle B-kompleks vitaminleri, vitamin-K, vitamin-C ve folik asit kaynağıdır. İşte kekiğin faydaları...

317
Kekiğin faydaları nelerdir? - Sayfa 4

KEKİK HAKKINDA FAYDALI BİLGİLER

Kekik, nane ailesinin Thymus cinsine ait, aromatik, çok yıllık yaprak dökmeyen bir bitkidir ve küçük beyaz, lila veya pembe çiçekler üretir. 

417