Kartalkaya'daki otelciler, hafta sonu kayak yasaklarının kalkmasını istedi

Bolu'nun kayak merkezi Kartalkaya'da kar kalınlığını 1 metreyi bulduğu pistlerde tatilciler, kayak keyfi yaşadı. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezindeki otelciler, hafta sonu pistlerdeki kayak yasakları nedeniyle mağduriyet yaşandığını söyledi.

Kartalkaya'daki otelciler, hafta sonu kayak yasaklarının kalkmasını istedi - Sayfa 1

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya kayak merkezinde 25 Aralık'ta açılan sezon sonrası tatilciler kayak keyfi yaşıyor. Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehir arasında yer alan Kartalkaya'daki otellerin kar makinelerinin de takviyesiyle, pistlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Yurt içi ve yurt dışından gelen tatilciler, Kartalkaya'nın uzun ve macera dolu pistlerinde kayak yaparak tatil keyfi yaşadı. 

111
Kartalkaya'daki otelciler, hafta sonu kayak yasaklarının kalkmasını istedi - Sayfa 2

Kartalkaya'daki otel işletmecileri özellikle yabancı turistlerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Ancak otelciler, hafta sonu pistlerdeki kayak yasağı nedeniyle tatilcilerle sorun yaşadıklarını ve rezervasyon iptalleri olduğunu belirtti.

211
Kartalkaya'daki otelciler, hafta sonu kayak yasaklarının kalkmasını istedi - Sayfa 3

'BULAŞ RİSKİ GOLF'DEN DAHA AZ'

Kartalkaya'da 2 otelin müdürü Yusuf Avcı, kayak sporunun pandemi sürecinde en güvenli sporlardan biri olduğunu ifade ederek, "Şu anda otelimizde yerli ve yabancı turistler var. Ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Katar ve birçok ülke var. Bunlar tabi hafta sonu kısıtlamalarından dolayı rahatsızlar. Biz bu tatilcileri bir şekilde ikna etmeye çalışıyoruz. Ama tatilciler rezervasyonlarını daha önceden yaptıkları için böyle bir yasağı bilmiyorlardı. 

311
Kartalkaya'daki otelciler, hafta sonu kayak yasaklarının kalkmasını istedi - Sayfa 4

Tabi bu hem bizim işletmemize aynı zamanda da tüm Türk kış turizminin imajına ciddi yara açtı. Çok ciddi rezervasyon iptalleri geldi. Tabi ki bizim için insan sağlığı çok önemli. Devletimizin koymuş olduğu kurallar çok önemli. Uymamız gereken kurallar var. Ama golf ile kayak kıyaslandığında kayak sporunun, pandemi açısından daha sağlıklı ve bulaş riskinin az olduğunu biliyoruz" dedi.

411