Karın ağrısı deyip geçmeyin!

Karın ağrısı sık rastlanan şikayetlerden biridir ancak bazen önemli hastalıkların belirtisi de olabilir. Peki, karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı nedenleri

Karın ağrısı deyip geçmeyin! - Sayfa 1

Karın ağrısı günümüzde pek çok nedenlerden dolayı kişilerde meydana gelebilmektedir. Bu sebeple karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı nedenleri sizler için bir araya getirdik. Birçok farklı fiziksel neden ötürü karın ağrısı, çocuklar ve yetişkinlerde görülebilir. Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde vücut dirençsiz olduğu için karın ağrısı bulgularına rastlanmaktadır. Çocuklarda ve zayıf kişilerde görülme sıklığı daha fazladır. Karnın düzenli ve şiddetli ağrıması başka bir hastalığın belirtisi de olabilir.

112
Karın ağrısı deyip geçmeyin! - Sayfa 2

Karın ağrısına ne iyi gelir?

1- Bitki çayı: Birçok faydası ispatlanmış olan bitki çayları karın ağrısının bitkisel ve alternatif çözümünde değerlendirilebilir. Bu çayların başında papatya çayı geliyor. Ayrıca damak zevkine göre kuşburnu ve ada çayı da demlenerek hazırlanabilir. Vitaminini öldürmemesi bakımından içerisine şeker yerine bal eklenebilir.

212
Karın ağrısı deyip geçmeyin! - Sayfa 3

2- Limon suyu: Geçmeyen, kronik karın ağrılarının şiddetini azaltmak için limon suyu hazırlanabilir. Bir sıcak suyun içine eser miktarda damlatılan limon suları, adet dönemlerindeki karın ağrılarının giderilmesi için de kullanılabilir.

312
Karın ağrısı deyip geçmeyin! - Sayfa 4

3- Sıcak su torbası: Özellikle kadınların sıklıkla kullandığı sıcak su torbaları, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunlarda kullanılabilir. Midenin şişmesi karın bölgesini de ağrıtmaktadır. Sıcak su torbaları 10 dakika kadar ağrıyan bölgeye konulabilir.

412