Karantinanın kaldırıldığı Bulgaristan'dan alışverişe Edirne'ye geliyorlar

Bulgaristan'ın Türkiye'ye koronavirüs salgını nedeniyle PCR testi zorunluluğu ve karantina uygulamasını kaldırmasının ardından, Bulgar turistler alışveriş için Edirne'ye gelmeye başladı. Kentte Cuma günleri kurulan 'Ulus Pazarı'na düzenlenen turlar ve özel araçlarıyla gelen yüzlerce Bulgar turist, esnafın yüzünü güldürdü.

Karantinanın kaldırıldığı Bulgaristan'dan alışverişe Edirne'ye geliyorlar - Sayfa 1

Bulgaristan'ın koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye seyahatlerde PCR testi zorunluluğu ile 14 günlük karantina uygulamasını 1 Eylül’de aldığı kararla kaldırdı. Sınır kapılarında uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte Bulgar vatandaşlar alışveriş için Edirne'ye gelmeye başladı. 

113
Karantinanın kaldırıldığı Bulgaristan'dan alışverişe Edirne'ye geliyorlar - Sayfa 2

Düzenlenen turlar ve özel araçlarıyla sabahın erken saatlerinde kente gelen Bulgarlar, Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda bol bol alışveriş yaparak döviz bırakıp esnafın yüzünü güldürdü. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır işlerin düştüğünü söyleyen esnaf, Bulgar turistin gelmesiyle işlerinin açıldığını söyledi.

213
Karantinanın kaldırıldığı Bulgaristan'dan alışverişe Edirne'ye geliyorlar - Sayfa 3

'İŞLERİMİZ CİDDİ ANLAMDA HAREKETLENDİ'

Ulus pazarında kıyafet satan esnaf Burcu Kurum, Bulgar turistin gelmesiyle işlerinde hareketlenme olduğunu belirterek, "Bugün Bulgar turistler geldi ve işlerimiz ciddi anlamda hareketlendi. Ciddi anlamda işlerimiz fark etti. 

313
Karantinanın kaldırıldığı Bulgaristan'dan alışverişe Edirne'ye geliyorlar - Sayfa 4

Sabahın erken saatlerine geldiler ve pazarın içinde hareketlenme oldu. İnşallah daimi olur ve işlerimiz böyle devam eder" diye konuştu.

413