Karadeniz'de PKK'ya büyük darbe!

Karadeniz kırsalında, sözde 'lider kadro'ları etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik 4 ilde hava destekli eş zamanlı operasyon başlatıldı. Karadeniz'de bu yıl kış üslenmesi yapamayan teröristlere yönelik Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komandoların katılımı ile Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğu bölgede operasyon yürütülüyor. Timler, Karadeniz'in eğimli ve zorlu karla kaplı arazi koşullarında iz sürüyor.<br />

Karadeniz'de PKK'ya büyük darbe! - Sayfa 1

Karadeniz kırsalında, sözde 'lider kadro'ları etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik 4 ilde hava destekli eş zamanlı operasyon başlatıldı. Karadeniz'de bu yıl kış üslenmesi yapamayan teröristlere yönelik Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komandoların katılımı ile Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğu bölgede operasyon yürütülüyor. Timler, Karadeniz'in eğimli ve zorlu karla kaplı arazi koşullarında iz sürüyor.

112
Karadeniz'de PKK'ya büyük darbe! - Sayfa 2

PKK'lı teröristlere yönelik Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, JÖH ve komandoların katılımı ile Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında geniş çaplı kış operasyonları başlatıldı. Timler, Karadeniz'in eğimli ve zorlu karla kaplı arazi koşullarında, sıcaklığın eksi 15 derece olduğu bölgede, Tunceli üzerinden sızdığı belirlenen terörist grubunu etkisiz hale getirmek için operasyonlarla iz sürüyor. Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği 'Bora-12' ile Türk yapımı silahlı zırhlı personel taşıyıcı 'Ejder' kullanan askerler, yayla evlerini kontrol ediyor, araziyi didik didik tarıyor.

212
Karadeniz'de PKK'ya büyük darbe! - Sayfa 3
4 İLDE YAYLA EVLERİNE SIKI TAKİP

Operasyonlarda insansız hava aracı (İHA) ile drone'ların yanı sıra bomba arama ve iz takip köpekleri de kullanılıyor. Eş zamanlı olarak 4 ilde yürütülen operasyonlarda yayla evlerinin sıkı takip edildiği, yöre sakinlerinin de karla kaplı yolların iş makineleriyle açılması üzerine yaylalara giderek, evlerinden erzak ve yaşam malzemesi çalınıp çalınmadığını kontrol ettiği belirtildi. Timler, bölgede yüksek rakımlı yaylalarda kar kalınlığının 1 metreyi bulması ve yayla obalarında yolların kapalı olmasına rağmen operasyonları sürdürüyor.
312
Karadeniz'de PKK'ya büyük darbe! - Sayfa 4
FOTOĞRAFLA DEŞİFRE OLMUŞLARDI

Tunceli üzerinden 1998 yılından sonra Doğu Karadeniz'e gönderilen örgütün sözde 'Karadeniz açılım grubu', 4'erli ve 2'şerli gruba ayrılarak Gümüşhane, Trabzon, Ordu ile Giresun kırsalına dağıldı. Karadeniz'in sık ormanlıklarında saklanmaya başlayan PKK'lı teröristler, 2015 yılının Haziran ayında Giresun'un Kümbet Yaylası kırsalında, istihbarat birimlerince telsiz görüşmesiyle tespit edildi. Sansasyonel eylemler yapan teröristlere, Orta ve Doğu Karadeniz'de yaşayan yöre halkının av tüfekleriyle operasyona çıkan güvenlik güçlerine destek vermesiyle darbe vuruldu. Bölge halkından destek alamayan PKK'lılar, son 4 yılda operasyonların artması üzerine Tunceli'ye dönmek istedi. Telsizle Kandil'den izin isteyen teröristler, olumsuz yanıt alınca bölgede kış üslenmesi için hazırlık yapmaya başladı.
412