Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak uyarısı geldi!

Orta ve doğu Karadeniz sağanak yağışın etkisi altında olacak. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde sel tehlikesi bulunuyor. Diğer yandan öğleden sonra Doğu Anadolu'nun tamamında kuvvetli lodosla birlikte sağanak yağışlar etkili olacak. Kıyı Ege'de ise poyrazın kendisini hissettirmesi bekleniyor

Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak uyarısı geldi! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak uyarısı geldi! - Sayfa 2

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak uyarısı geldi! - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli olarak fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak uyarısı geldi! - Sayfa 4

İşte 5 günlük hava raporu...