Kalbini seven bunları yesin!

Kalp rahatsızlıkları yaşamı tehdit eden hastalıklar listesinde ilk sırada. Peki korunmak için ne yapmalı, hangi besinleri tüketmeli?

Kalbini seven bunları yesin! - Sayfa 1

Yağlı balıklar; içerdikleri omega-3 sayesinde kanda kolesterol ve trigliserit düzeylerinin düşmesini sağlayarak damar tıkanıklıklarını önlüyor. Ayrıca kalp ritmini de düzenliyor. Ceviz de yağlı balıklar gibi iyi bir omega-3 kaynağıdır. Yüksek polifenol içeriği de kalp hastalıklarından korunmada önemli bir rol oynuyor.

Kalbini seven bunları yesin! - Sayfa 2

Sağlıklı bir kalp için dikkate edilmesi gereken konulardan biri de sağlıklı beslenme. Çünkü pek çok besin, doyurmanın yanı sıra damarları temizleme, kan basıncını düşürme vb. yetenekleriyle kalp sağlığımıza da destek oluyor. 

Kalbini seven bunları yesin! - Sayfa 3

Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, kalp dostu besinleri beslenme düzenimize eklemenin önemine dikkat çekiyor.  

Kalbini seven bunları yesin! - Sayfa 4

Sarımsak damar tıkanıklığı riskini azaltıyor

 Sarımsak; damar içinde pıhtılaşmayı önleyerek damar tıkanıklığı riskini azaltıyor. Ayrıca kalp hastalıkları riskini artıran önemli nedenlerden olan kan basıncı ve kan yağlarının da düşürülmesinde etkili oluyor.