Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonunda gözaltı sayısı 92'ye çıktı

Kahramanmaraş'ta polisin silahlı suç örgütüne yönelik dün düzenlediği operasyonda gözaltı sayısı 92'ye çıktı. 11 aylık takip sonucunda yakalanan ve aralarında 8 kamu görevlisi ile 1 avukatın da olduğu şüphelilerin, 56 ayrı olayı gerçekleştirdiği tespit edilirken, adreslerde yapılan aramalarda ise cephanelik gibi çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonunda gözaltı sayısı 92'ye çıktı - Sayfa 1

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, 2021 yılının son aylarında silahla yaralama ve şantaj gibi birçok olayı geniş çaplı incelemeye aldı. Yapılan araştırmalarda olayların M.Ş. liderliğindeki silahlı bir suç örgütü tarafından gerçekleştirildiğini saptandı. 

110
Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonunda gözaltı sayısı 92'ye çıktı - Sayfa 2

Örgütün tüm faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve üyelerinin tespit edilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu'nun talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kuruldu.

210
Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonunda gözaltı sayısı 92'ye çıktı - Sayfa 3

Özel ekip, M.Ş. başta olmak üzere örgüt üyelerini fiziki ve teknik takibe aldı. Bunun yanında geçmiş yıllarda Kahramanmaraş'ta meydana gelen olaylar da mercek altına alındı. 

310
Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonunda gözaltı sayısı 92'ye çıktı - Sayfa 4

Olayların meydana geldiği güvenlik ve KGYS kameralarının görüntülerini de incelemeye alan özel ekip, 11 aylık takip sonunda silahlı suç örgütünün 56 ayrı olayı gerçekleştirdiğini tespit etti.

410