Kafeler, restoranlar ve lokantalar için yeni dönem!

Kafeler, restoranlar, lokantalar ve bar gibi işletmeler kağıdı bırakıp elektronik adisyon sistemine geçecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, hasılatlarını dikkate alarak, geçiş sürecini belirleyecek. Geçiş hazırlıkları için en az 3 ay süre verilecek.

Kafeler, restoranlar ve lokantalar için yeni dönem! - Sayfa 1

Kafelerin ve lokantaların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında kafe, restoran ve lokantalar paket servis şeklinde hizmet veriyorlar. Henüz kafe ve restoranların açılış tarihi ile ilgili net bir tarih açıklaması yapılmadı.

110
Kafeler, restoranlar ve lokantalar için yeni dönem! - Sayfa 2

Herkes gelecek yeni habere kilitlenmişken Maliye’den lokanta, pastane, kafe ve barlara e-Adisyon düzenlemesi geldi. 

210
Kafeler, restoranlar ve lokantalar için yeni dönem! - Sayfa 3

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, kötü niyetli esnafın vergi kaçırmasını önlemek amacıyla e-Adisyon uygulamasına geçileceğini duyurdu.

310
Kafeler, restoranlar ve lokantalar için yeni dönem! - Sayfa 4

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı zorunlu e-belge uygulamalarında önemli değişikliklere gitti. Lokanta, kafe, pastane, gazino pavyon, bar gibi kasada servis yapılan gerçek usulde vergilendirilen işletmelere e-adisyon uygulaması zorunlu hale geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı, yıllık veya aylık satış hasılatlarını dikkate alarak, geçiş sürecini belirleme konusunda yetkilendirildi. Başkanlık geçiş hazırlıkları için en az 3 ay süre verecek.

410