Kafe ve restoranlara masada oturma süresi 45 dakika şartı

Hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantılarda, zorda olan kafe ve restoranların mart ayından itibaren açılmasıyla ilgili çok sayıda öneri konuşuluyor. Bu işletmelerin kapalı mekânlarında 45 dakikadan fazla oturulmaması, kapasitenin yüzde 30 ile sınırlı tutulması önerilerin başında geliyor.

Kafe ve restoranlara masada oturma süresi 45 dakika şartı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan ve İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında restoran, lokanta ve kafeler gibi yeme ­içme yerleri sadece paket servis veya gel­-al şekilde hizmet veriyor.

116
Kafe ve restoranlara masada oturma süresi 45 dakika şartı - Sayfa 2

Tedbirler kapsamında yaklaşık üç aydır kapalı olan kafe ve restoran sahipleri sık sık sektörün zor durumda olduğunu dile getirdi.

216
Kafe ve restoranlara masada oturma süresi 45 dakika şartı - Sayfa 3

Sağlık Bakanlığı da vaka sayılarının azaldığı illerde tedbirlerin gevşetilerek kafe ve restoranların açılabileceği bir formül üzerinde çalışıyor.

316
Kafe ve restoranlara masada oturma süresi 45 dakika şartı - Sayfa 4

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu salgın yönetiminde ‘Yerinde Karar’ dönemi ile birlikte her il veya ilçe kendi kısıtlamasını kaldırabilecek veya yeni kısıtlamaları uygulamaya koyabilecek.

416