Kadınlar kilit parke taşı döşüyor

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 3 ay süreyle işe alınan kadın işçiler, erkek işi olarak bilinen kilit parke taşı döşemesi başta olmak üzere birçok görevi başarıyla yerine getiriyor.

Kadınlar kilit parke taşı döşüyor - Sayfa 1

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı ile İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü'nce yürütülen TYP kapsamında, 3 ay süreyle kentte çalışacak 8 kadın işçi alındı. 

Kadınlar kilit parke taşı döşüyor - Sayfa 2

Kadınlar, sokak temizliği, camilerin bakımı, okul bahçe düzenlemesi, ağaç dikim çalışması, badana ve yaşlıların ev temizliklerinin yapılmasına kadar pek çok alanda çalışma yürütüyor. Kadınların yaptığı en önemli çalışmaların başında ise erkek işi olarak bilinen kilit parke taşı döşemesi yer aldı. 

Kadınlar kilit parke taşı döşüyor - Sayfa 3

Kavaklıdere'nin Yayla mevkiinde çalışan kadınların her biri, aylık ortalama 8 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyerek, ilçenin daha modern hale gelmesine ön ayak oluyor.

Kadınlar kilit parke taşı döşüyor - Sayfa 4

'KADINLAR BAŞIMIZIN TACI'

Kavaklıdere Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Karataş, "Mahallerimizdeki parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladık. Aynı çalışmayı şu anda yaylalarımızda da sürdürüyoruz. Koronavirüs nedeniyle vatandaşlarımız yaylalarda yaşantılarını sürdürüyor.