İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü

İzmir'de pazartesi gecesi başlayan ve ertesi gün de aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağmur, bir günde barajları doldurdu. Ürkmez Barajı tamamen dolarken, Tahtalı, Balçova, Güzelhisar ile Alaçatı Kutlu Aktaş barajlarının su seviyesi büyük oranda arttı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'de sele neden olan yağmurun, son 100 yılda en çok yağış aldığımız ilk 5 yıldan biri olduğunu söyledi.

İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü - Sayfa 1

İzmir'de pazartesi gecesi başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış ile kentin birçok noktasında dere ve logarlar taştı, cadde ve sokaklar dereye döndü.
 

İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü - Sayfa 2

METREKARAYE 126 KİLOGRAM YAĞIŞ

Yağışta, birçok ev ve iş yerini su basarken, çok sayıda araç da sular altında kaldı. Geçen yılki yağışın yüzde 18'i bir günde düştü.

Gün içinde metrekareye 126 kilogram yağışın düştüğü İzmir'de, barajlardaki doluluk oranları da 36 saat sonrasında arttı.

İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü - Sayfa 3

İzmir'in içme suyunun büyük bir kısmını sağlayan Tahtalı Barajı'nda su seviyesi bir gün içinde yüzde 46,18'den 53,19'a, Balçova Barajı'nın su seviyesi yüzde 70,86'dan 82,68'e, Güzelhisar Barajı'nın su seviyesi yüzde 64,89'dan 74,13'e, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın su seviyesi ise yüzde 55,54'ten 69,32'ye çıktı.

İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü - Sayfa 4

Son dönemde barajlarda düşen doluluk oranlarına can suyu olan bu son yağışı yorumlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Bu yağmur yağışı son 100 yılda en çok yağış aldığımız ilk 5 yıla girer" dedi.