İtalyan profesör: Koronavirüs etkisini yitirdi

İtalyan bulaşıcı hastalıklar profesörü Matteo Bassetti, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) geçirdiği mutasyonlar nedeniyle zayıfladığını ve ölümcül etkisinin azaldığını öne sürdü. Bassetti’ye göre durum böyle devam ederse Covid-19, bir aşıya gerek kalmadan zayıflayarak ortadan kaybolabilir.

İtalyan profesör: Koronavirüs etkisini yitirdi - Sayfa 1

Üst düzey bir İtalyan doktor, agresif bir kaplan olan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) zayıflayarak vahşi bir kediye dönüştüğünü söyledi.

112
İtalyan profesör: Koronavirüs etkisini yitirdi - Sayfa 2

"AŞIYA GEREK KALMADAN ORTADAN KAYBOLABİLİR"
Profesör Matteo Bassetti, virüsün 'ciddiyetinin değiştiğine inandığını ve eskisi kadar ölümcül olmadığını öne sürdü. Basetti,  virüs zayıflamaya devam ederse Covid-19’un bir aşı bulunmasına gerek kalmadan  ortadan kaybolabileceğini açıkladı.

212
İtalyan profesör: Koronavirüs etkisini yitirdi - Sayfa 3

Basetti, İtalya’daki Covid-19 hastalarının birkaç ay öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu vurgulayarak, insanların eskisi kadar yüksek dozlarda enfekte olmadığını aktardı. 

312
İtalyan profesör: Koronavirüs etkisini yitirdi - Sayfa 4

Profesöre göre bu durumun altında pek çok neden yatıyor: Virüsteki genetik mutasyon nedeniyle daha az ölümcül hale gelmesi, sosyal mesafe uygulamaları veya iyleşmiş hastaların sahip olduğu bağışıklık...

412