İtalya'daki Türk öğrenciler dönüş yolunda

İtalya’nın farklı kentlerinde eğitimlerini sürdüren ancak ülkedeki Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’ye dönmek isteyen Türk öğrenciler, Türk Hava Yollarının (THY) başkent Roma ve kuzeydeki Milano kentinden yapacağı 2 özel seferle bu gece yurda dönecek.

İtalya'daki Türk öğrenciler dönüş yolunda - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, aralarında İtalya’nın da olduğu 8 ülkeden öğrencilerin Covid-19 salgını nedeniyle yurda dönüşüne ilişkin süreç devam ediyor.
 

123
İtalya'daki Türk öğrenciler dönüş yolunda - Sayfa 2

Öğrenciler, THY’nin Roma ve Milano’dan akşam saatlerinde düzenleyeceği seferler için İtalya’daki Türk misyonlarının belirlediği buluşma noktalarında toplanmaya başladı.
 

223
İtalya'daki Türk öğrenciler dönüş yolunda - Sayfa 3

Roma Termini Garı'nda, farklı kentlerden gelen öğrencilerin polis kontrol noktalarından sorunsuz geçiş yapmasını bizzat sağlayan Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla elimizdeki listede 201 öğrencimiz Türkiye’ye dönme arzusunu dile getirdi ve onları listeye aldık." dedi.
 

323
İtalya'daki Türk öğrenciler dönüş yolunda - Sayfa 4

Öğrencilerin dünden beri peyderpey Roma’ya geldiğini anlatan Esenli, "Bir kısmı, ülkenin oldukça uzak noktalarından geliyor. Puglia, çizmenin topuğu. Bir bölümü de çizmenin tam burnu olan Kalabriya’dan geldi. Arkadaşlarımızın buraya intikaliyle birlikte otel düzenlemesi yapmamız gerekiyordu. Burada oteller de kapalı. Onlar için otel açtırdık. Onun için araç düzenini aldık. Onları peyderpey Termini tren istasyonundan karşıladıkça araçlarla Fiumicino Havaalanı'na gönderiyoruz. İnşallah onları kazasız belasız memlekete uğurluyoruz." diye konuştu.
 

423