Putin yanıldı... Biden’dan Kiev’e sürpriz ziyaret

Halka ABD’de olduğu söylenen Başkan Biden, savaşın yıldönümüne dört gün kala Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Polonya’dan trenle Kiev’e geçen Biden’ı korumak için AWACS keşif uçakları kalktı, olağanüstü önlemler alındı. Ukrayna lideri Zelenski’nin karşıladığı Biden, “Putin, Batı’nın dayanamayacağını sandı ama fena yanıldı” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin yanıldı... Biden’dan Kiev’e sürpriz ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden (80), işgalin yıldönümüne dört gün kala Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Biden’ın Kiev sokaklarında dolaştığı anlar, “Sözde şehir 3 günde düşecekti” yorumlarıyla sosyal medyada paylaşıldı.

BEYAZ SARAY YALAN SÖYLEDİ

Biden’ın Kiev ziyareti, şehir sokaklarında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yan yana yürüdüğü görülene kadar gizli tutuldu. Beyaz Saray her türlü şüpheyi ortadan kaldırmak için yolculuk süresince Başkan’ın hâlâ Washington’da olduğunu belirten halka açık bir program yayınladı. Resmi takvime göre Biden’ın, Kiev’de ortaya çıktığından çok sonra Washington’dan Polonya’nın başkenti Varşova’ya hareket etmesi gerekiyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER