Sonsuzluk Merdiveni... Nerede son bulacağı merak ediliyor

Adıyaman'da Perre Antik Kenti'nin ‘Sonsuzluk Merdiveni’ kısmında süren kazılar, yarım kilometre uzunluğa ulaştı. Kazılar devam ettikçe, merdivenin nerede son bulacağına dair merak daha da artıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sonsuzluk Merdiveni... Nerede son bulacağı merak ediliyor

Perre Antik Kenti'ndeki ‘Sonsuzluk Merdiveni’nde kazılar tüm hızıyla sürüyor. Devam eden kazılarda 450 basamak ve merdiven uzantısı düzlükten oluşan yarım kilometrelik alan gün yüzüne çıkarıldı. Kazı çerçevesinde merdivenli yapı üzerinde çeşitli mezar odaları gün yüzüne çıktı.

Perre Antik Kenti'nin yerleşim yeri kısmından başlayan merdivenli yapı, dağın üzerine kadar uzadı. Buradan kuzeybatı yönüne ilerleyen merdivenli yapının sonu gelmedi. Yapılan kazılar devam ettikçe, merdivenin nerede son bulacağı ve sonunda ne tür bir yapıyla karşılaşılacağı merak ediliyor.

Sonsuzluk Merdiveni... Nerede son bulacağı merak ediliyor - Resim : 1

Perre Antik Kenti'nin üç bölgesinde kazılar sürerken, ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler de Perre’ye hayran kalıyor. Her yeni günde yeni yerlerin gün yüzüne çıkartıldığı Perre Antik Kenti'ne her geçen gün daha fazla turist geliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER