Bakan Bolat'tan kredi ve banka Kartı komisyonuna yönelik müjde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’na katıldı.Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a, akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düştü. İşte detaylar…

PARADURUMU PARADURUMU
Bakan Bolat'tan kredi ve banka Kartı komisyonuna yönelik müjde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’da konuştu. ATSO Konferans Salonu’nda Antalya Valisi Hulusi Şahin, ATSO Başkanı Ali Bahar ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Milli gelirimiz 4,5 katı arttı

Bakan Ömer Bolat, Antalya'nın Ülkemiz adına dışarıya açılan önemli bir şehrimiz olduğunu söyledi. Bakan Bolat, "Milli gelirimiz 4,5 katı arttı. 230 milyar dolardan 1 trilyon 75 milyar doları bulduı. İki hafta sonra 1 Mart'ta dördüncü çeyrek büyüme rakamları inşallah 1 trilyon 100 milyar dolara ulaştığımızı tahmin ediyoruz. Kişi başına milli gelirimiz de 12 bin 500 doları geçti, 12 bin 650 dolar.

Orada da son rakamı 1 Mart'ta alacağız. Daha önemlisi son 13 çeyrekte büyüme gösteriyoruz. Bizim şu an hizmet olarak uyguladığımız model hem dışa açık büyüme modeli yani ihracatın mal ve hizmetlerin artmasına dayalı bir büyüme. Hem de iç talebin de dengeli bir şekilde büyümeyi destekleyeceği bir büyüme modeli, çift kanatlı buna devam edeceğiz.

Bu çerçevede 2020-2023 yılında ilk dokuz ayda yüzde 4,7 ortalamayı yakalamıştık. 4,5- 4,7 civarında bir büyümeyle inşallah kapatacağız. 2023 dünya için zor bir yıldı” ifadelerini kullanarak 2023 yılındaki ekonomik zorluklara ve buna rağmen umutlu büyüme verilerine dikkat çekti.

Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a geriledi

Bakanlığın ihracat ve dış ticaretin artırılmasına yönelik yurtdışı fuarlara katılım için verdiği desteklerle ilgili konuşan Bakan Bolat, Türkiye'ye yönelik doğrudan yabancı yatırımları çekme noktasında çok büyük  çabalarının olduğunu vurguladı.

Önemli bir müjde olarak kredi banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Bolat, "5 Ocak'ta Bankalar Birliği'yle toplantı yaptık. Onların istekleri oldu. Biz de karşı istekte bulunduk. Ve dedik ki, bu banka kartlarındaki komisyon oranlarını düşürün, akaryakıt alanındaki komisyon oranını düşürün diye. Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar.

Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun diyorum ben bu anlamda” İfadelerini kullandı.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER