Henüz 13 yaşında... Refah'taki çadırda 6 kardeşiyle birlikte hayatta kalmaya çalışıyor...

İsrail’in acımasız saldırıları nedeni evini terk etmek zorunda kalan 13 yaşındaki Mohammed al-Yazji, Refah’ta sığındığı bir çadırda 6 kardeşiyle birlikte hayatta kalmaya çalışıyor. “Her gün babam ve dedemle bir araya geldiğimiz günlerin hayalini kuruyorum" diyen küçük çocuk, kardeşlerinin okuyup doktor ve öğretmen olmaları için onları cesaretlendirmeye çalıştığını anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Henüz 13 yaşında... Refah'taki çadırda 6 kardeşiyle birlikte hayatta kalmaya çalışıyor...

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılar aralıksız devam ederken, binlerce Filistinli evlerini ve yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kaldı. Okullar, camiler, hastaneler ve tarihi binaların hedef alındığı Gazze’de siviller hayatta kalma mücadelesi vermeye başladı.

Saldırılardan en fazla etkilenen ise çocuklar oldu. Eğitimleri yarım kalan çocuklar, anne ve babalarını, kardeşlerini, sevdiklerini kaybetti. Hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan çocuklar hayatta kalmaya çalışırken, bir yandan da ailelerinin sorumluluğunu üstleniyor.

Gazze’de yaşayan 13 yaşındaki Mohammed al-Yazji, İsrail’in saldırılarının ardından çocukluğuna veda etmek zorunda kalan Filistinli çocuklardan yalnızca biri. 7 Ekim’de başlayan saldırıların ardından ailesiyle birlikte evlerini terk eden al-Yazji, bugün aralarında 6 aylık Toleen’in de bulunduğu 6 kardeşine bakmaya çalışıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER