için kaldı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı, siyasi konulara bağlayamayız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı, siyasi konulara bağlayamayız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iki ülke arasındaki ilişkiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın Türkiye'ye gelmesinin ve Türk kamuoyunda oluşan olumlu atmosferin, iki halkın yakınlığını gösterdiğini belirten Dendias, "Türkiye, benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya. Bu üzücü felaketin sonuçlarını şuan bilmek ve hissetmek henüz mümkün değil. Türkiye'deki varlığım, Yunanistan'ın Türk halkına olan bölünmez desteğini ve dayanışmasını ifade etmeye yönelik apaçık bir göstergeydi. Gördüğümüz görüntüler şok edici, hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez. Depremzedeleri harabelerden kurtarmak için mümkün olan her türlü çabayı gösteren Yunan yardım misyonu üyelerinin verdiği mücadele takdire değerdir. Bu kasvetli ortamda Türk mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu bizleri özel bir samimiyetle karşıladı ve Yunan Hükümetine, Yunanistan Başbakanına, Yunan halkına şükranlarını ifade etti. Ayrıca Yunan ekiplerin çalışmalarından sıkça övgüyle söz etti. Türk vatandaşlarının sıcak ve içten istekleri aynı sıcaklık ve özveri ile ekiplerimiz tarafından yerine getirildi. Yunan devleti ve toplumunun komşumuza yardım etme konusundaki istekliliği ve buna bağlı olarak Türk toplumunun bu yardımı kabul etmedeki minnettarlığı, unutmamamız gereken temel parametrelerdir. Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER