KKTC’de deprem yardımı için yeni paket açıklandı

KKTC Bakanlar Kurulu, Türkiye’de yapılması planlanan bin prefabrik konut ve depremle ilgili Türkiye ve ülke içindeki harcamaların karşılanması amacıyla bir yıllığına özel bir fon kurulmasına karar verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC’de deprem yardımı için yeni paket açıklandı

Alınan kararlara göre, kamu ve özel sektör maaşlarından miktarına göre farklı oranlarda kesinti yapılacak, her türlü vergi kalemi de ortalama yüzde 1 oranında yükseltilecek.

DEVLET KATKILARI

KKTC Bakanlar Kurulu’nun yayınladığı kararnameye göre, ek vergiler ve kesintiler 1 Şubat 2024’e kadar devam edecek. Emekli maaşları ve 13’üncü maaşlar da dahil her türlü maaştan brüt 30 bin liraya kadar yüzde 1, brüt 75 bin liraya kadar olan maaşlardan da aşamalı olarak yüzde 5 oranında kesinti yapılacak. Özel sektör maaşlarından da miktar ayrımı yapılmadan yüzde 1 kesilecek. Siyasi partilerin devlet katkılarından da yüzde 10 kesilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER